Zijn jullie al druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstdiner? Op eerste kerstdag ben ik verantwoordelijk voor een deel van het kerstdiner, dus we zijn alvast druk aan het brainstormen. We hebben al wat ideeën en komend weekend ga ik het dessert uitproberen. Daar heb ik nu al trek in! En als het lukt dan deel ik het recept natuurlijk nog met jullie. Voor nu wil ik vast een idee delen voor een amuse met brie en appel die makkelijk en snel te maken is.
Hoeveel je nodig hebt voor deze amuses hangt natuurlijk af van hoeveel je er wil maken. Voor 4 hapjes heb ik het volgende gebruikt:
- 8 hele dunne plakjes appel
- 4 plakjes brie
- 4 halve walnoten
- beetje honing
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Was je appel, snij ‘m in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snij de partjes in hele dunne plakjes.
- Leg een vel bakpapier op een rooster en leg hier per twee de plakjes appel op en zorg dat ze een beetje over elkaar heen liggen.
- Snij plakjes brie af en leg deze op de appel.
- Plaats het rooster een minuut of acht in de oven.
- Plaats je hapjes voorzichtig op een paar mooie lepels.
- Druppel over elke amuse wat honing en maak ze af met de walnoten.
Ik vind het leuk om mijn best te doen voor een bijzonder diner, maar iets lekkers hoeft niet ingewikkeld te zijn. Dit is daar een mooi voorbeeld van wat mij betreft! Ik denk trouwens dat je de honing en walnoot ook kan vervangen door wat cranberry jam of compote als je dat lekkerder vindt.
Subscribe by Email
Follow Updates Articles from This Blog via Email
No Comments